Rij veilig met medicijnen.nl

Mag ik rijden
met mijn medicijn?

alert-img

Eén op de zes Nederlanders gebruikt één of meer medicijnen waardoor je minder goed kunt rijden.

Op deze website kun je opzoeken of jouw medicijn invloed heeft op de rijvaardigheid. De adviezen zijn gemaakt door de beroepsorganisatie van apothekers KNMP.

Je vindt op deze website alleen de medicijnen die invloed hebben op het rijden. Van nieuwe medicijnen is soms nog geen advies beschikbaar. Staat jouw medicijn niet op deze website? Lees dan de bijsluiter, of vraag het je arts of apotheker.

Handige tips

1/ Bekijk de
verpakking goed

Als je medicijn rijgevaarlijk is, dan staat er een waarschuwing op het etiket en er staat een gele sticker op de verpakking. Vraag je arts of apotheker om het bijbehorende advies.

2/ Lees de
bijsluiter

In de bijsluiter van jouw medicijn staat of het middel de rijvaardigheid kan beïnvloeden. Lees altijd de bijsluiter en vraag bij twijfel je behandelaar om advies.

3/ Vraag het je
apotheker

Weet je niet zeker of je mag rijden met jouw medicijn? Vraag het aan je arts of apotheker. Eventueel kan hij of zij een ander medicijn voorschrijven.

Bent u een zorgverlener?

Deze toolkit biedt behandelaars informatie over geneesmiddelen in het verkeer, zoals wetgeving en afspraken en voorlichtingsmaterialen.
Naar de toolkit