Rij veilig met medicijnen.nl

/Nieuws

16 Feb

Provincies Friesland, Drenthe en Zuid-Holland continueren voorlichting 'Rij veilig met medicijnen'.

Met medicijnen achter het stuur kruipen: het blijft uitkijken. Elk slachtoffer in het verkeer is er één te veel. Daarom investeren de provincies Friesland, Drenthe en Zuid-Holland ook in 2016 in de voorlichting aan patiënten die rijgevaarlijke geneesmiddelen gebruiken. Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) ondersteunt hen daarbij.

De afgelopen jaren schoolde het IVM, in opdracht van de verschillende provincies, apothekers en hun assistenten. Ook kregen apothekers- en doktersassistenten in opleiding een scholing van het IVM.  Zorgverleners kunnen met deze scholing gebruikers van rijgevaarlijke geneesmiddelen nog beter informeren of zij met deze geneesmiddelen veilig hun voertuig kunnen besturen. Daarnaast kunnen zij een oplossing aanbieden indien die medicijnen iemand rijongeschikt maken. Ook in 2016 mag het IVM deze scholingen weer verzorgen. Nieuw in 2016 is, dat de nascholing nu ook geschikt is voor huisartsenteams.

Wilt u - als zorgverlener - meer informatie over de scholing 'Geneesmiddelen in het verkeer' kijk dan op http://www.medicijngebruik.nl/product/detail/76. Wenst u meer informatie over het aanbod van de provincies, neem dan contact op met Henriëtte van der Kwaak van het IVM: h.kwaak@medicijngebruik.nl.

Deel dit bericht