Rij veilig met medicijnen.nl

/Nieuws

12 Nov

Nascholing 'Geneesmiddelen in het verkeer' uitgebreid

In het kader van de campagne 'Rij veilig met medicijnen' in de provincie Friesland breidt het Instituut voor Verantwoord Medicijnen (IVM) de nascholing 'Geneesmiddelen in het verkeer' uit. Het IVM geeft de scholing momenteel in Friesland aan apothekersassistenten van openbare apotheken en apotheekhoudende huisartsen. Maar ook apothekersassistenten in ziekenhuizen willen meer over rijgevaarlijke geneesmiddelen weten, en apothekersassistenten in opleiding.

Afgelopen jaar schoolde IVM-trainer Henriëtte van der Kwaak tientallen apothekersassistenten bij over de invloed van geneesmiddelen in het verkeer. De vraag wat je medicijngebruikers moet adviseren als ze rijgevaarlijke medicijnen slikken, staat centraal. Maar ook apothekersassistenten in ziekenhuizen krijgen geregeld met deze vraag te maken. 'Vandaar dat we ook voor deze doelgroep de scholing beschikbaar stellen', zegt Van der Kwaak. 'Samen met het ROC 'Friese Poort' hebben we vastgesteld dat de scholing ook geschikt is voor apothekersassistenten in opleiding. We geven nu gastlessen aan laatstejaars studenten zodat de kennis die ze opdoen, zo goed mogelijk aansluit op de praktijk.' Zo'n 40 studenten volgen dit jaar een gastles.

Doktersassistenten

Het ROC heeft het IVM gevraagd de nascholing ook aan doktersassistenten te bieden. In november krijgen 30 laatstejaars studenten een gastles. Gemiddeld wordt de scholing door apothekersassistenten met een 8 beoordeeld. Voor de scholing, die 1 dagdeel duurt, krijgen ze 3,5 accreditatiepunten. Meer informatie: http://www.medicijngebruik.nl/product/detail/76. Kijk ook eens op www.rof.nl

Deel dit bericht