Rij veilig met medicijnen.nl

/Nieuws

09 Apr

Deel ervaringen met medicijnen in het verkeer

Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) roept iedereen op ervaringen met geneesmiddelen in het verkeer te melden via het Meldpunt Medicijnen. Dit zegt directeur Ruud Coolen van Brakel van het IVM naar aanleiding van een interview voor TROS Radar. Het IVM wil graag onderzoeken met welke geneesmiddelen medicijngebruikers problemen ervaren als ze deelnemen aan het verkeer. Door ervaringen te delen via het Meldpunt Medicijnen, kunnen ook andere medicijngebruikers leren.

In de uitzending van TROS Radar wijst het IVM op de grote invloed die geneesmiddelen kunnen hebben op het reactievermogen. Medicijngebruikers worden opgeroepen de gele waarschuwingssticker op het medicijndoosje serieus te nemen en te vragen om advies of een ander medicijn. Artsen en apothekers moeten volgens het IVM consequent hun cliënten waarschuwen voor de invloed van hun medicijn op het rijgedrag. Door geneesmiddelen in het verkeer vallen jaarlijks naar schatting 70 doden en 1600 gewonden.

Op de site www.rijveiligmetmedicijnen.nl kunnen medicijngebruikers opzoeken wat de invloed is van hun medicijn op het rijgedrag. Artsen en apothekers die meer informatie willen, kunnen terecht op de website www.geneesmiddeleninhetverkeer.nl van het IVM.

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van de uitzending van TROS Radar, stuur dan een e-mail naar pers@medicijngebruik.nl.
Let op: heeft u vragen over de invloed van uw medicijn op het rijgedrag, neem dan contact op met uw arts of apotheker. Het IVM kan helaas in individuele gevallen geen advies geven.

Gepubliceerd op 09-04-2012